50 års fest

Tjoho i helgen har vi varit på 50 års fest i Stockholm, jätteroligt. Det var mycket go mat, musik, och härliga tal. Vi skrattade mycket och det kom även lyckotårar ifrån många fina gripande tal. Vi var på ett jättemysigt ställe vi var i Mölnobos Folkets Hus och park. Det är Sveriges äldsta Folkets Hus, det var så gammalt och mysigt. Inte stor Folkets Park det var så litet och snuttigt. Senare på kvällen så dansade vi under stjärnorna och hade roligt. Denna kväll kommer sitta i länge, och jag kommer tänka på denna kväll när det är tungt och mörkt på jobbet senare i höst. Vad roligt och mysigt vi hade.
Där vi var bor hon så vackert, vi fick campa vid stranden med husvagnen. En snäll granne lånade oss el. Inte så dumt att ha den fina stranden nedanför när man vaknar på morgonen.
Och idag är det inte vilken dag som helst det är min älskade mans födelsedag. Hipp hipp hurra ett stort grattis på din dag. Älskar dig så darling.

Stannade till i Arboga, mysigt mycket gamla hus.

Här campar vi

Framme

Så gamla mysiga skyltar. Tänk vad många som varit på bio under alla år där

Jonas fick en go kompis

Serveras champagne mmm gött

Inte många på dansgolvet ännu, men mer var det på natten då fågeldansen dansades

På morgonen, hua jag är en badkruka ser inte varmt ut

Även lite kaffe hos födelsedagsbarnet på morgonen

Tuppen var pigg och det talade han om

Grattis darling på din födelsedag


Svensbol

Sol sol och liiite regn men solen är framme och varmt och skönt. Vi har varit nere vid våran husvagn och slappat några dagar skönt. Barnen har badat massor och Pontus fiskat på kvällen. Börjar få lite panik att semestern går så fort, man hinner inte med. Massor man måste göra innan hösten men ändå vill jag bara njuta och slappa nu. Sedan man börjar jobba igen då är det bara massa tider att passa.

Våran brygga vid Svensbol mysigt

Gött att bada

Hanna bogserar Sanna

Allt för idag

Kryssning

Oj oj vad semestern går fort, man hinner knappt med. Nu har vi varit iväg en sväng i Stockholm och även en kryssning med familjen. Det var mysigt vi gick runt i gamla stan och tittade och shoppade. Sedan en sväng vid slottet och kollade vaktavlösningen, det vart även lite mat på en tacobar mmmmm gött gött. Sedan bar det iväg till båten det var roligt, vart sent som vanligt. Hanna o Pontus gillade spelautomaterna där var dom bokade halva kvällen. Det var en annan fam som var med där bara mamma Annika visste om att vi skulle med. Vi hade kontakt via tel hela tiden. När dom var i terminalen , när dom tog rulltrappan upp, när dom gick på osv.... Vi smög hela tiden efter dom. Vi fick deras hyttnr och knackade på ha ha tala om att dom vart förvånade. Jag tycker om att överraska. En överraskning till, bandet som spelade på båten är jonas favoriter. Jag hade skickat brev till dom att vi skulle på denna kryssning och om dom kunde ta med en skiva som dom lovat jonas länge. Innan dom började spela så kom dom fram till Jonas och ville gratulera till hans födelsdag om en vecka o ge en skiva. Jonas undrade hur dom visste det hmmm överraskning igen-roligt. Hemresan var inte lika rolig hem med tåg dagen efter hmmmm SJ. Jag vi fick meddelande hela tiden när vi satt på centralen att det var försenat. 1,5 tim försenat var vi på väg hem. Gött gött.
Har varit lite seg idag, var och hämtade vovvarna hos mor o far där dom bott när vi varit borta, där blir dom bortskämda med körv och kalvsylta.
Nu ska det bli bra väder ett tag framöver ska passa på att njuta och sola o läsa bra  bok några dagar. Sedan står det målning och köra skräp på schemat igen. Vill hinna mycket innan man börjar jobba igen. Svårt- man vill hinna mycket men man vill slappa också ha ha.

Väntar på tåget till Stockholm

En fikapåse hmm inte billigt

Var tidiga på Sergelstorg

Här är fam shoppingsugna

Pontus vilar benen

Pontus hittade en kompis

Riksdagshuset

Vakten på slottsbacken

Vaktavlösning

Musiker stog i en gränd och spelade medeltids musik


Vakterna på väg till slottet


Inte stora gator i gamla stan mysigt, hanna letar affärer

Blir sugen att gå in där

Slottet

Fattar inte hur dom kan stå så stilla, man hajjar till när dom väl rör sej efter en låååång stund


Här väntar båten

Tjingeling

Möblering

Jaha då har halva semestern gått och man hinner inte fatta det riktigt, det går så fort. Jonas har jobbat en del och vi försöker hitta på lite om dagarna, men man är så slö o sover länge. Men det är väl så det ska vara på semestern, inga tider bara ta vara på dagarna. Det dröjer inte förens klockan ringer på morgonen igen och man ska upp tiiidigt 05.00. Hoppas vädret blir bättre framöver längtar efter sol.
Målningen har liksom inte blivit av på ett tag vi är lite mätta på det, men vi kommer igen kämpa på. Lite dagsturer på gång framöver. Vi har ställt upp våran vagn nu var lite nyfikna på hur tältet såg ut, det vart bra. Finns inte så mycket att göra där när inte vädret är med, barnen vill ju BADA det är sommar.
Blir lite rastlös när gubben jobbar och det regnar så jo tjoho jag tänkte en dag. Vi har länge pratat om ny soffa och för att få in den soffa vi tänkt på  så måste det MÖBLERAS. Jag satte på mycket kaffe och sedan började jag. Fram med grytlappar och satte under möbler sedan drogs det fram och tillbaka. Men för att flytta en bokhylla så måste den tömmas oj oj vad grejer man har. Lika bra att rensa när den töms oj oj vad skit. När Jonas kom hem trött så var han inte den gladaste.
Hej älskling jag möblerar och har hittat soffa nu. Tänker inte tala om vad han sa ........
Det bar iväg till Karlstad dit jag kollat på nätet, jag trodde det låg i Karlstad här pratar vi utanför Karlstad. Ha ha ja jisses. Han sa att han hade öppet efter vad kunden ville ??? han sa att det är lätt att hitta ??? till slut åkte vi runt på kostigar ???xxxzzzz Knackade på vid en bondgård öppnade en farbror han såg förvånad ut--jag förklarade-och han var pratsjuk och jag kan också prata. Så Jonas vart orolig att det hade hänt något ex att jag var bordrövad. Men till slut kom jag glad i hågen och förklarade. Nu älskling ska vi tillbaks en bit och sedan BARA vänster. Men vi hade åkt höger och vänster så vi visste till slut inte vilken kostig vi skulle ta.
När jag är trött och det krånglar(är van med det) så skrattar jag bara det bubblar i hela magen. Så jag skrattade och jonas var inte glad (han svor liiiite). Det regnade häftigt kan man säga torkarna var på i bott och det immade igen hela tiden. Till slut står det en man efter vägkanten med grön sydväst på sig kappa och hatt, såg ut som en slaktare. Han vinkade in oss, då säger Jonas nu jädrar gummsan är det kört ......jisses. Han vinkade in oss på en plan och öppnade en ladugårsdörr och där fanns det nya fina soffor. Hua äntligen framme. Lastade våran soffa och började åka hem igen. Nöjda. Jag fattar inte vilka äventyr vi hamnar på jämt.
Så nu är det möblerat och klart och fam vart jättenöjd. Vi fick hjälp av våra goa vänner-- annars hade inte varit klara än. Mycket grejer och skruva blir det. Jag har en ny IDOL min kömpis Linda, hon kan allt. Ta fina kort-datorer-möblera- klippa vovvar- sy-medicinvård-måla-lägga golv- SKRUVA MÖBLER- och är så lugn stressar aldrig. Vilken tur att jag bara kan ringa uppifrån kullen, ner till henne. En rivstart och sedan är hon här.


Tomt

Soffan



Vovvarnas plats

Hallen

I köket ligger Saga och undrar vad jag sysslar med

Hannas marsvin på väg att campa husvagn

Skönt att päsa i solstolen en stund

En mysstund

En nyklippt Wilma, tack Linda

Hanna testade att åka moppe

Och även Pontus, finns stora gärden att köra på

Inte bara när man ska iväg, mycket grejer och husdjur



Förtältet

Mmmmmm jag älskar jordgubbar

Och Jonas Mc Donalds

Favoritdipp mmm vad gött

Tack för idag


Skateboard

Vilken heldag, har varit med Pontus in till Karlskoga och letat skateboardbanor vid skolor. Hittade en bana vid Bodaborg där vi tillbringade lite tid. Nervös mamma oj oj kör inte för fort, ojoj inte för högt ha ha. Sedan vart det en fika på Boda Borg.  Har läst i tidningen att det finns en skateboardhall. Till slut hittade vi den häftigt. Dom var jättetrevliga och visade vad man ska tänka på mm mm. Dom ska ev starta en skateboardskola till hösten, Pontus vart sugen.
Nu blir det att päsa eller måla igen, har inte bestämt mig än.

Tränar tränar

Hör till skateboardåkning

Fikapaus på Boda Borg, häftigt ljus

Inne i skateboardhallen fanns mycket gubbar

Jonas är lite sugen

Suddig bild, det gick såååå fort

Ha en bra lördag där ute

Slö

Jaha då har första veckan gått jisses den bara for förbi. Har haft klockan på ringning så man inte sover bort halva dagen, och sedan ut och målat på huset. Målat målat varje dag. Vi hade tänkt åkt med husvagnen i helgen men icke vilket tråkigt väder. REGN. Och idag kommer jag inte igång bara slöar går på lågvarv. Har städat och plockat, ska nog tända en brasa det är rått och kyligt inne känns som höst.
Igår var vi och hälsade på en bekant som var hundvakt,vovven ville gärna vara med när vi fikade det kommer ni se på bilder. Har inte hänt mycket annars har en del turer på gång men det är i slutet på semestern. Vi vill så gärna få huset klart. Tänkte måla 2 sidor i år annars får vi stå hela semestern---inte roligt.

Vi är sugna på en ny soffa en stor, men då får vi möblera om lite. Jag älskar det men inte alla, så vi får se vad som händer hmmm.
Jag vet att vi har semester och sommar nu men i höst ska vi ta en del turer med vagnen allt roligt behöver inte hända på sommaren. Hösten är lång. Vi har lite helgturer på gång och även vintern. Vintern är inte min favorit den är lång och KALL. Men iår ska jag försöka tycka om vintern. Mycket varma och sköna kläder.  Varken jag eller barnen åker skidor utför men iiår jädrar ska vi försöka lära oss.  Skidlärare har vi ordnat.  Det blir nog mycket roliga bilder under hösten ha ha ja jisses... Och jag som är höjdrädd hur ska jag komma upp i backen och liften hua. Ner kommer man alltid.
Nej nu ska jag försöka ta tag i något och få något gjort. Vi höres tjing

(PS. Linda, jag har lärt mig tagga bilder nu bra va)

Mysigt på altanen

Mysigt att kramas

Sugen på bulle

Mysiga bilder

Varmt o gött

Saga

Wilma

Jag och Sanna



Fluga

Har sovit så dåligt inatt, vaknade HELA TIDEN av en fluga. Jag blir tokig. Så idag har jag varit slö och trött. Men fått en del gjort igen målat målat målat. Ska börja med fönster imorgon. 
Ikväll när vi kollat på tv så är våran Saga som tokig springer fram o tillbaks i köket med racerfart. Då får vi se en liten mus som rundar hörnet vid kylskåpet, gång på gång. Jag smyger och kollar vart den tar vägen, den smyger in till hundskålarna med mat och hämtar små kulor. En dag när Jonas skulle hämta sina skor så var dom fulla med matkulor. Inte trevligt när mössen är halvtama, det blir råttfällan. Inte mysigt när dom är i skafferiet.  
Orkar inte skriva något mera idag är så trött.




Gonatt

Första semesterdagen

Wow vad mycket jag hunnit med idag. Ställde faktiskt klockan på ringning vill inte sova bort halva dagen. Gick upp vid 9 lagomt, hundarna har sina rutiner på morgonen. Men när dom märkte att jag inte åkte satt dom bara och stirrade på mig ha ha dom såg så roliga och förvånade ut. Jag satten mig på trappan med en kopp kaffe och läste tidningen, Saga tyckte nog det var mysigt. Hon sprang runt i trädgården som en nyutsläppt ko på våren.

Idag har jag hunnit massor, har mycket jag vill röja undan innan man slappar på semestern. Började med att fortsätta måla på huset. Sedan kom mor o far en sväng med lite gött fika. Då vart man pigg och fick ny energi, så det vart  6 vändor med skräp. Så fint i garaget nu, nu hittar man grejer och finsopat. När jag ändå höll på så högg jag tag i förrådet och friggeboden. Så imorgon blir det nog 2 vändor igen med skräp, dom känner igen mig på återvinningen nu.

Nu så blir det en dusch och ett kallt glas med något gött i, blir inte sent idag ska upp imorgon bitti och fortsätta måla. Så man får semester.

Ha det så gött

Det blir lite grejer




Karlstad

Tjoho nu är det semester gött så gött, inga tider bara vaa. Fredagen börjar med att vi var på kalas för barnens kusiner dom har fyllt år tvillingtjejerna GRATTIS. Mycket gött fika och man slappnade av , för man gått på semester. Sedan hem och börjar greja i våran husvagn och packa. För i lördags så var vi bjudna till Karlstad till Jonas ungdomsvän. Han har fyllt 40 år Grattis. Vi var lite spända på vad som skulle hända vi visste inget om dagen. Vi kopplade på våran goiga vagn och sedan drog vi iväg. När vi kom till Karlstad så var det underbart väder, vi gick på rundvandring i deras nya fina hus. Jättefint och mysigt område. Sedan fick vi en underbar lunch, den goaste pasta jag smakat. Det var en pyttipanna kan man säga fast med pasta. Det var blandat med sås och oxfile ååå himmel så gött. Sedan satt vi och njöt och pratade. Senare på eftermiddagen bar det iväg in till stan. Där fick vi gå till ett ställe som heter Vin Contoret. Det är en vinkällare där man får vinprovning oj oj vad häftigt det var och så fint o mysigt. Häftig upplevelse. Det som var häftigt var att bara vi var där för han hade nyckel dit.
Senare efter ett par tim med olika viner så gick vi vidare i stan ner till ett ställe där en båt väntade. Nej nu ljög jag vi gick inte vi SPRANG o SPRANG för vi var sena, men vi kom i tid PRECIS. Sedan bar det iväg ut i skärgården i Karlstad 1,5 tim med toppenväder.
Efter det vart det lite drickbart på en pub med vi väntade på buss, och så bar det iväg hem till vännerna. Där väntade en italiensk plockbricka med smått och gott. Mycket kallskuret och goa oster o GOA DRYCKER. Jättemysig kväll med mycket skratt och gamla minnen, gitarren kom fram och lite sång.
På natten sov vi i våran nya husvagn för första gången, det var töpp.
På morgonen vaknade vi av att det knackade på dörren, frukosten var klar. Bara att sätta sig vid dukat bord, färska frallor och kaffe, bortskämd man blir vilka underbara vänner. Med underbart väder så knallade vi ner till en underbar väg som leder ner till Vänern. Där fanns jättefina olika mysiga platser man bara kan sitta och njuta på klipporna. Där satt vi och mös på förmiddagen. Innan det bar iväg hemåt. Tack för en underbar helg med mycket mat-dryck-skratt. Ni är toppen. När jag kom hem idag så fortsatte jag måla på huset, nu jädrar här ska målas.

Våran gulliga vagn

Framme hos vännerna i Karlstad

Underbar pasta med sås och oxfile

En stark sak efter maten

Framme vid vinprovningen

Mysigt

Mycket gott i flaskorna

Sitter och njuter och väntar på gott...

Myser

Löve you

Här laddas det upp

Alla sorter

Alla var goda

Nu bär det iväg i skärgården

Vi började med att slussa

Mycket olika stora byggnader

En del badade

Mycket fina ställen

Sandgrund

En konstgjord strand

Underbar kväll

Jonas vart kompis med busschaffören

En så kallad Batman heter denna

På väg till Vänern

Vad fint och lummigt dom bor

Vackert

Vackert igen

Oj vad det blåste här ute



Mysig stig på väg tillbaka

Här myser vi

Vackra Vallmon

Ha det så gött alla vänner där ute på era semestrar och njut. Tjing för idag


2 dagar kvar

2 dagar kvar till semester, nu börjar det kännas riktigt skönt.  Idag så fick vi härlig go jordgubbstårta av en arbetskamrat, och jordgubbarna kom ifrån hennes odling på hennes kollonilott. Jisses vad goa dom var. Sedan så har dagen varit bra, har målat på som vanligt på huset efter jobbet.
Och så kom jag på att jag skulle klippa hundarna, jag brukar inte göra det. Det brukar bästa Linda göra. Efter jag klippt en stund med kaos i badrummet så ropar jag Liiiinda, hundarna är som galna jisses. Och Hanna och jag börjar skratta så vi gråter. Jag fick lite gjort faktiskt  dom vart fina , men Linda får nog justera lite.
Vi väntar så på imorgon men vi vågar inte hoppas för mycket, med våran tur så blir det något krångel. Men jag tänker positivt jag ASSAR just nu, och längtar tills vagnen kommer hem. Då blir det mycket kort  på bloggen och champagne.
Nu en dusch och lite kvällste

Tjing

Mumsig jordgubbstårta aldrig fel

Våran nya bil o husvagn fin vaaa....så söt. (skojjar kunde inte låta bli att ta ett kort när den stod på en parkering så himmla söööt)


Målar

Ja jisses vi har börjat målat huset , det känns som det kommer ta tid. Man jobbar hela dagarna och så kommer hem målar till kvällen och sedan mat, dusch och te sedan zzzzz.  Vi tänkte ta 2 sidor i år. Vi målar varje kväll vill inte stå hela semestern. Vi vill campa också. 3 dagar kvar till sem gööööt ska det bli. Nu är jag envis jädrar det ska målas så vi  hinner mycket. Som jag berättade så har vi sålt husbilen och väntar på våran gulliga fina husvagn. Hoppas hoppas allt går vägen så vi får hem den, är van att det brukar krångla liksom.
Imorgon ska målas igen, inhandla present till brorsans tvillingtjejer  det närmar sig kalas.
Det ska bli så mysigt att vi kan dra våran husvagn igen, det har vi inte fått förut. Nu kan man stå vid svensbol när det är töppväder, och vill man ta en semester så drar man iväg. Även till hösten och vintern kan man åka några turer.  Säsongen är så kort där vi står så det ska bli mysigt att kunna ha mysigt längre in på hösten.  Det blir nog några grillturer till vänner med vagnen i sommar med. LÄNGTAR.
Ha det så gött där ute alla



Semester

Hallojsen alla där ute, oj vad jag inte skrivit på ett tag. Det har varit så mycket, är trött,har inte haft lust att skriva. Men nu börjar det närma sig semester så nu börjar det komma. Jag längtar efter ledig att bara få va. Få sova ut utan väckarklocka, att ta en kopp kaffe i lugn och ro på altanen och läsa tidningen. Kanske gå o lägga sig igen en stund och mojja. Läsa en bra bok. Ta dagen som den kommer. Denna sommar ska vi bara va vi har inte hittat på så mycket. Vi får se vad dagen ger och vilka infall vi får. Vi har iallafall bokat High Chaparall och Ullared. Som ni vet kära vänner som känner oss fam Ahlström väl så har vi husbil hmm. Vi fick ett ryck i höstas att nej nu säljee vi vagnen och tar husbil. Vi känner att säsongen är så kort bara några månader på sommaren och sedan så står vagnen på gården. Vi vill kunna åka någon tripp på hösten också och tänk på vårkanten kunne åka uppåt och sitta i snödrivan och mysa. Så vi slog till. Men oj husbil var inte våran grej det var inte så smidigt. Jag har ju berättat om dessa bravader. Så nu har vi ev. slagit till med husvagn igen, törs inte lova något förens det är helt klart o den står på gården. I lördags var vi och tittade på vagnen och dom kollade på våran husbil. Då säger försäljaren vi har ev en köpare på eran får hon komma o titta under dagen. Kan ni lämna bilen här. Vi såg lite chockade ut och sa jaaa och så vart det tåg hem. Men det gick superbra hem med  tåg. Det är mysgit ibland när det bara blir spontana grejer.
Sedan har det varit 40 årsfest i helgen hos Annika, det var roligt och lagomt med dryck och mat gooooo mat mums. Mycket skratt och olika historier.
Sedan så har vi tänkt denna sommar att måla 2 sidor på huset så det blir mycket måla på ledigheten om det ska hinnas.
Idag har det varit en mysdag sov länge, pysslat,städat,tvättat,plockat. Och lite gött kaffe hos våra goa vänner.
Nu vill jag denna vecka ska gå fort så man får ledigt ett tag det behövs, och så hoppas jag att det går vägen med våran vagn. Jag lovar lägga ut kort när vi fått hem den, då blir det champagne. Hoppas hoppas.
ha det gött därute vi höres och synes


Härliga sommarbilder


RSS 2.0