Möblering

Igår var en riktigt grejsardag tog tag i garderober med städ mm. Men det vart en liten möblering bara av två skåp  ha ha, det såg Jonas direkt när han kom hem. Roligt roligt.
Igår Skypade jag med Singapore så himla roligt, jag håller med Åsa min systerdotter. När man pratar med varann så känns det som man är så nära varann men ändå vet man att det är så långt bort.

Nu känns det att man varit ledig ett tag, man börjar planera in det nya året och ladda för arbete igen snart.
Men först ska det vara nyår det blir lugnt med våra goa vänner, mysigt.

Jag skrev för ett tag sedan att jag tappat min mobil, jag hittade den aldrig. Ska köpa mig en ny så jag kan lägga in kort igen. Snart snart.

Tjing

Snart nyår

Vad skööönt det är med semester, tar dagen som den kommer. Har tänkt hela tiden att jag ska ställa klockan och gå upp i lagom tid så man inte vänder på dygnet. Man ack inte då man sover länge och är uppe sent hmm. Men men semester är semester, bara att passa på att njuta. Vi har inte gjort mycket varit på rean ett par dagar o sedan slöat. Idag är första dagen som jag känner att man får lite gjort, har börjat rensa i lite garderober och förråd. Och så en liten kaffetår och sedan fortsätta. Idag ska städas och tvättas känns gött.
Igår var vi ner till våra goa bästa vänner som kommit hem ifrån Thailand, gött att träffa dom har saknat dom. Fick se mycket härliga bilder.
Nej nu ska det städas går inte att sitta här, och så är det ju snart nyår det blir gött. Då får man skåla in ett nytt år.  När nyår har varit då vill jag ha vår direkt, och när midsommar varit då längtar jag till hösten, det är ja de.
Får se vad det nya året ger för planer.

Ha de så gött vänner

Kram

Allt i allo dag

Julafton var supergo o mysig och relativt lugn. Vi började morgonen med julfrukost hos jonas bror och fru, mysigt att träffa alla. Sedan bar det hem och packa o duscha och iväg till mor o far. Där vi var hela dagen med mat och kalle anka. Ho ho sedan kom tomten med alla klappar. Cindy tyckte det var spännande - barnens kusin.
Det var ett glädjeskrik när hon fick se tomten i fönstret.
Hem med vovvarna dom var helt slut så dom fick sova. Men vi åkte vidare till Jonas far och sambo, där var det klappar igen och lite skinkmacka på kvällen.
Senare kom vi hem och då intog lugnet vid braskaminen och päs i soffan. Borta bra men hemma bäst.

Juldagen ha ha då kom vi inte ur soffan en riktigt päsardag. Endast när jag var ur soffan var när det var matdags och toabesök, sedan soffan igen och mycket filmer på tv hela dagen. Fastän det var soffa hela dagen så vart det att sova middag en sväng i soffan givetvis zzz gött. Senare på kvällen vart det mera film men då tog jag tag i min nya bok och läste till småtimmarna.

Idag har varit en mera grejsardag, tvättat lite, plockat, och tog tag i alla pärmar med räkningar. Har sorterat och rensat inför ett nytt räkningsår.
Känns riktigt gött. Och idag kom en god vän till oss på besök som vi inte träffat på länge, det var roligt att få prata lite.

Några veckor innan jul så börjas det med chokladaskar på jobbet, fika,hemmagjort godis och alla julbord. Sedan kommer julen mera äta. Nej nu jädrar måste träningsskorna på och ut och gå och röra på sig. Måste komma igång igen. Måste måste....

Så nu ska jag ut med hundarna en sväng o gå en promenad i mörkret. Vi höres

Lugnet

Äntligen nu är lugnet här, sitter i soffan med gott godis och dryck. Skinkan är i ugnen - väntar så på den goa skinkmackan.  Sitter med en bingolott och hoppas vinna något. Tyvärr så har det mesta av snön regnat bort, det var ju så fint för några dagar sen. Men ledigheten är här otroligt skönt. Ska bara slappa nu , och njuta av dagarna.
Vill skriva en hälsning till våra grannar som är så underbara, tack att vi har er. Och tack för all hjälp detta år. Ni får krya på er.

God Jul på er alla vänner därute och njut och mys.

Ang matlagning

Hallojsen.

Jag skrev i mitt sista inlägg ang matlagning, det vart en del kommentarer på detta idag.
Så det är bäst att förklara mig ha ha.
Mitt intresse är INTE MATLAGNING, jag tycker det är så tråkigt. Men det är inte det att jag inte kan laga mat, för det kan jag. Men det ÄR SÅ TRÅKIGT. Det finns roligare saker tycker jag. Som att städa,tvätta, plocka det är helt ok tycker jag. Och eftersom min man tycker det är ok att laga mat om han får laga i fred, så får han gärna göra det, och jag diskar o jag fixar annat. Nu har jag förklarat mig för en del som undrar. Eller hur.......

Idag vart det ingen matlagning, det vart resturang. Ibland får båda semester ifrån matlagning skönt.

Ha de






Jag skriker aaaaa

Är så arg på mig själv ååååå. Så här dagarna innan jul så har jag gått och tappat min mobiltelefon aaaa. Vilken tur att jag inte har någon ny men ALLA NR som jag har i tel är BORTA. Bara att börja om att lägga in nr gryyymt - inte roligt. Och man har inte lust att köpa ny tel innan jul heller. Men men man rotar lite i skåpet så kommer det fram en gammal som har halva knappar ha ha, ja ja det ordner sig, som en säger i

Men annars är det bra man börjar verkligen känna av känslan av jul nu, det märks på jobbet och alla barnen att dom är spralliga. Alla har fullt upp att göra och fixa och grejja.
i måndags morse när jag skulle till jobbet , så var det julkänsla ute. Man fick tom borsta av bilen snö, och det knarrar under stövlarna när man gick. När man åkte så såg man att det snöade framför billjuset, på med julskivan i bilen och jag sjöng för full hals.
I morgon är det julbord på dagis, så roligt att se alla små barn gå och plocka go mat, dom är så goa.
Det blir nog tyvärr inga kort pga ATT JAG TAPPAT TELEFONEN. AAAAA

Nej in duschen nu och krypa i min goseoverall, sedan soffan och glögg igen.

Tjing och ta det lugnt därute i julruschen

Snart jul

Tjohoo nu närmar det sig jul, julstämningen börjar komma. Granen på plats - paketen under granen - och lite snö ute - mysigt. Bara att jobba några dagar till och sedan semester, ska bli så skönt att bara få vara.
Under veckan så har det varit julbord igen, möte och det var på Boda Borg. Och så en mysig helg med julklappsinköp och mys.
Till veckan är det julbord på dagis det brukar och vara mysigt med alla dom små barnen, mycket mys nu ha ha.

Har idag fixat lite ärenden och varit till mor o far på fika.
Läste idag att Happy Walk gått i mål i Thailand. För dom som inte vet så är det ett gäng ungdomar ifrån Karlskoga som har gått 90 mil  i Thailand för att samla in pengar till ett barnhem i Thailand. Och nu är dom framme får rysningar så duktiga dom vart. Vilka härliga bilder dom hade tillsammans med barnen.  Helt otroligt. Har varit spännande att följa deras resa. Susanne åkte dit i torsdags för att hinna ner och möte bla sin dotter och hela gänget vid målgång.

Hemma hos oss så är det jonas som fixar mat för det mesta, han är duktig på det. Jag kan inte laga mat och tycker inte det är roligt. Men idag skulle jag steka pannkakor ja hua vad ska man säga. Jisses vilken röra barnen och jag hade roligt himmel vad vi skrattade och torkade tårarna.
Det fastnade och kletade såg ut som ett slagfält aaaaa. Hanna tog över och det vart bra pannkakor så vi fick mat. MATLAGNING HAR ALDRIG VARIT MIN GREJ, OCH KOMMER INTE BLI DET HELLER.

Nej nu lite te eller glögg. Det blir nog te har blivit en del glögg under all paketinslagning i helgen

Lycka till därute vänner med allt julstök



Grötfrukost

Hej på er alla därute i julruschen. Sedan sist jag skrev så har det inte hänt så mycket. Man jobbar,handlar julklappar och planerar inför jul.  Pontus har varit på Nobelmiddag, oj vad fina alla var. Och så var vi på Lucia igår och tittade på Musikskolans show. Idag var vi på Boda Borg med min arbetsgrupp , det var svåra celler men roligt. Känns nog i kroppen imorgon. Ha ha det har nog hänt en del i allafall. Ska bli så skönt att få vara ledig några dagar , längtar verkligen.
Att få sova , gå upp hämta kaffe och tidning och lägga sig igen mm gött. Bara dra runt i mysbyxor hela dagarna härligt.

Jag vill ge ett speciellt tack till Marina på jobbet idag, hon masserade min onda nacke. Hon är superduktig på detta TACK TACK.


På ett ställe där jag städar där har dom grötfrukost varje år här kommer lite bilder



Färsk pressad juice mm

Julskinkan direkt ifrån ugnen luktar så gott

Och Marinas supergoa saffransskorpor. svårt att låta bli att vara i burken

Pontus sitter och spelar gitarr framför kaminen

Saga tycker det är dax att sova, då hämtar hon sin goseråtta

Gonatt

Vilken helg

Oj oj vilken helg. I helgen skulle det hänt mycket Hannas kalas - julklappsshopping - pynta lite hemma .
Det vart inte ett dugg gjort kan man säga. Jag vaknade i torsdagsnatt att jag började hmmm ja spy och det gjorde jag i 10 tim framöver, var helt slut på fredagen. Lördagen sov jag bort var vaken en kortis på kvällen sedan sängen igen. Ja sedan har det tagit några dagar att börja komma i form igen. Vet inte om det var magsjuka eller matförgiftning men jädra dåligt har jag mått.
Laddar för veckan igen och ser hur det går, och nya planer på gång. Blir inte så mycket skrivet idag känner jag är lite seg än, det blir nog soffan igen hmmm gött.

 Trevlig 2 :a advent därute på er


Hanna 15 år

Idag är det en stor dag Hanna fyller 15 år. Eftersom Hanna varit med klassen till Stockholm idag till Riksdagen så har vi kalas imorgon för släkt och vänner. Vi har myst och firat Hanna när hon kom hem förut.
För 15 år sedan så var det första advent, jag hade tänkt att gå på skyltsöndagen men icke då var man på BB.
Kvällen innan så kom vi på att vi skulle ut och gå i snöstorm för att värkarna skulle komma igång, jag hade nämligen gått över tiden många dagar - inget hände. Men efter den promenaden runt strömtorp i snöstorm så fick vi åka iväg till BB vid 7 morgonen. Kämpade på i ca 15 timmar men ingen hanna kom ut så det vart akut snitt vid ca 22.10.
Grattis Hanna på din dag


RSS 2.0